30 d’octubre de 2015

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ratifica la legalitat del VI Conveni del PAS de les universitats públiques catalanes

Companyes i companys:


Com ja us van informar, el passat 30 de setembre va tenir lloc el judici per la denúncia que la Generalitat va interposar contra les parts signants del VI conveni del PAS laboral (CCOO, UGT i les set universitats). Ahir vam conèixer la sentència: el TSJC ens dóna la raó i rebutja la denúncia de la Generalitat.

La sentència és una victòria pels treballadors i treballadores directament afectats, però més enllà de les universitats és molt important per dues coses:


  • Reafirma el dret a la negociació col·lectiva per sobre de les ingerències i arbitrarietats del governs que, com el de Mas, intenten bloquejar l’acció sindical per situar als treballadors en una situació d’indefensió contra les seves retallades.


  • Deixa clar que no és necessari incorporar a la lletra dels convenis les retallades imposades des del DOGC o el BOE, sinó que és legítim mantenir les clàusules originals, tot informant de la seva no aplicació actual. Això és fonamental per què no haurem de tornar a negociar tots els drets arrabassats quan aconseguim canviar els governs retalladors.


La Generalitat ha volgut fer un atac exemplaritzant contra els sindicats i la negociació col·lectiva mossegant al PAS de les universitats. S’ha trencat les dents. Esperem que hagi après la lliçó i no continuï fent el ridícul.

CCOO, que hem hagut de batallar molt dur per convèncer a totes les parts signants del conveni de que la tècnica de les disposicions transitòries era la més adequada per defensar els drets laborals, valorem molt positivament el recolzament del TSJC.

Ara la Generalitat ha de complir la sentència i publicar de manera immediata al DOGC el VI conveni del PAS laboral de les universitats públiques catalans.

Des de CCOO ja estem treballant per aconseguir que el proper conveni col·lectiu sigui el de la recuperació dels nostres drets.  Estem segurs que, amb la força de tothom, ho farem possible.

Salut i lluita!
CCOO Universitats

Podeu baixar-vos la sentència aquí: https://goo.gl/42miou .