8 de setembre de 2016

Inauguració del curs del sistema universitari català: denunciem l'atac del Govern a la universitat pública

A la inauguració del curs del sistema universitari català


Denunciem els atacs del Govern a les universitats públiques.

Ahir,7 de setembre es va inaugurar a la UB el curs del sistema universitari català amb la presència del president de la Generalitat Carles Puigdemont.
Tant el Comitè d'empresa i la Junta de PAS de la UB, com les delegades i delegats de CCOO a les set universitats públiques vam considerar imprescindible fer-nos presents per denunciar la política de retallades aplicades pel Govern del senyor Puigdemont i el seu antecessor.

Unes retallades que abasten tant el finançament públic, com l’autonomia universitària, com les condicions laborals de PAS i PDI o com la possibilitat real d’accedir a l’ensenyament superior per a les classes populars del nostre país.

Vam participar a l’inici de l’acte llegint dos manifestos, un de junta i comitè de la UB i un altre del Secretariat-Interuniversitari de CCOO que van ser molt ben rebuts per les persones presents. Un primer acte, que va permetre visualitzar, també cap als mitjans de comunicació, el que haurà de ser una feina sostinguda de mobilització durant tot aquest curs.


Salut i lluita!