25 d’octubre de 2016

El Parlament aprova l’avaluació del pla Serra Hunter en dos mesos i limitar la pròrroga.

Avancem en la campanya.

El Parlament aprova l’avaluació del pla Serra Hunter en dos mesos i limitar la pròrroga.

Companyes i companys, 


El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 20 d’octubre, a proposta del grup socialista, una resolució sobre  Universitats que, pel que fa al pla Serra Hunter recull literalment el següent:

8. Prorrogar el Pla Serra Hunter per un temps menor a l’inicialment previst, i com a màxim fins el 2020, sense que això afecti als processos que actualment estan en marxa, i així: a) Presentar, en el termini de dos mesos a la Comissió d’Empresa i Coneixement, un informe sobre l’avaluació del Pla Serra-Hunter. Aquesta avaluació hauria de ser comprensiva i incloure també l’avaluació independent de les pròpies universitats, com institucions receptores del Programa, així com la valoració del Consell Assessor del Programa. b) Obrir un procés d’avaluació i de revisió del Pla que, sense afectar el seu finançament, el faci més eficient i ràpid, asseguri que es garanteix l’autonomia i la internacionalització de les nostres universitats, i esdevingui una millor eina per a incorporar-lo com a personal docent i investigador (PDI).”

Creiem que és un pas important en el camí de revisió crítica d’aquest pla que hem demanat des de CCOO. Volem remarcar que aquest punt va ser aprovat per tots els grups parlamentaris -amb l’abstenció de la CUP-. Això vol dir que és l’ expressió del màxim òrgan de representació de Catalunya, i també que Junts pel Sí ha fet seva aquesta proposta. Esperem, doncs, que el govern de la Generalitat hi actuï de manera conseqüent.

Ahir mateix, el Secretariat inter-universitari de CCOO va fer una roda de premsa on, junt amb la valoració positiva de l’aprovació d’aquesta moció vam presentar un primer balanç de la campanya de signatures. A la roda de premsa van participar Pep Simó, Ercilia Garcia i David Carpio, president del comitè d’empresa de la UB. David va explicar la greu situació de temporalitat a la UB, l’efecte de distorsió que provoca el pla Serra Hunter i com el comitè d’empresa que presideix ha hagut de presentar una denúncia contra la UB per la falta de pla d’estabilització.

En aquests moments, i quant encara no s’ha complert un mes de l’inici de la recollida, hem superat el miler de signatures de membres del PDI de les universitats públiques catalanes. Volem donar-vos les gràcies a totes i tos els que heu signat i animar-vos a que ho continueu fent fins que el Govern de la Generalitat doni compliment a l’aprovat pel Parlament. Recordeu que podeu fer-ho aquí 

Ben cordialment,


CCOO Universitats